SANDRA BOSS

Mixtur for 7 Organs (2014), Skt. Andreas Kirken, Copenhagen

 

Press release (Danish only):
De to elektroniske komponister, Jonas Olesen og Sandra Boss, har skabt et nyt værk for Sct. Andreas kirkens unikke orgelsamling. Alle syv historiske landsbykirkeorgler vil være i spil på tirsdag d. 11. marts, når de to komponister udforsker orglernes individuelle lydkarakterer og sætter dem sammen i nye uforudsigelige strukturer.

Sct. Andreas kirken i København huser en fin samling af gamle landsbyorgler som udstilles og med mellemrum danner ramme om koncerter. Orglerne er små landsbykirkeorgler fra slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, og de er alle bygget i tiden før elektricitet blev almindeligt udbredt. De har derfor oprindeligt været udstyret med pumpeanordninger, som organisten eller en hjælper (en såkaldt kalkant) kunne betjene. Orglerne er havnet hos tidligere overlæge André Palsgård i forbindelse med hans forsøg på at redde kasserede orgler til genbrug for interesserede – såvel privatpersoner som institutioner. Det har de to elektroniske komponister Sandra Boss og Jonas Olesen benyttet sig af, og på tirsdag kan man opleve resultatet.

Ved koncerten præsenteres et helt nyt værk, som er skabt til den unikke orgelsamling og som inddrager alle syv landsbykirkeorgler.

Organister: Flopper, Jan Stricker, Tobias Valentin, Rasmus Cleve, Sune T.B. Nielsen, Sandra Boss & Jonas Olesen.

 

Interview on the piece in Regnsky: “Orgel i ny elektronisk musik”

 

 

partitur
Score Mixtur for 7 orgler

 

SctAndreas009
The organ collection in Sct. Andreas Church, Copenhagen.